Zor Çocuk

Moderatör
Değerlendirme - 100%
Katılım
4 Yıl 2 Ay 15 Gün
Mesajlar
884
WordPress Yüksek CPU Kullanımı Düşürme Yöntemleri PHP ve MySQL kodlama dili kullanılarak yazılmış, GPL lisanslı içerik yönetim sistemidir. Kişisel bloğunuzda veya kurumsal sitenizde yoğun trafik olmasa bile, hosting firmasında barındırdığınız site yüksek CPU nedeniyle askıya alınır. WordPress yüksek CPU kullanımını düşürme yöntemlerini uygulayarak, sitenizin askıya alınmasını engelleyebilirsiniz.

Popüler içerik yönetim sistemi olması nedeniyle, WordPress’in geniş eklenti ve tema içeriğine sahiptir. Kullanıcılarda bu yüzden WordPress’i kullanmayı tercih ediyor. Hiç kimse kişisel bloğunu ya da kurumsal sitesinin askıya alınarak durdurulmasını istemez. Yüksek CPU kullanımına neden olacak her şeyi gözden geçirebilirsiniz. Böylece yüksek CPU kullanımını da düşürmüş olursunuz.

Kullanmadığınız Eklentileri Kaldırın

Sitenize kuracağınız eklentiler sitenin özelleştirilmesine ve kullanımı kolaylaştırmaya yardımcı olur. Kullanmadığınız ve faydası olmayan eklentileri kaldırın. İndirdiğiniz eklentilerin güvenli olup olmadığını araştırın. Çok fazla eklenti ve güvensiz eklentiler yüksek CPU kullanımına neden olur.

Veri Tabanında Yer Alan Tabloları Optimize Edin

Veri tabanında yer alan tabloları kontrol edin. Gereksiz ve kullandığınız veri tablolarını silin. Bunun için veri tabanı optimize etme eklentileri kullanabilirsiniz.
Veri tabanı optimize etmek için, WP-DB manager eklentisini kullanabilirsiniz. WP-DB manager eklentisini sitesinden indirebilirsiniz.

Tema Seçimi

Karışık ve çok fazla özellikli tema seçmemeye özen gösterin. Blog siteleri için daha basit temalar kullanabilirsiniz. Temanın kendi eklentilerine sahipse, eklenti ile temanın aynı anda güncellenip, güncellenmediğini kontrol edin. Optimize edilmiş temaları kullanmaya özen gösterin.

PHP Sorgulamasını Azaltın

Sitenizde sorgulama sonrası çok fazla istek gelmesi, CPU kullanımını arttırır. Örneğin, bir sayfa için 50 istek olduğunu düşünelim. Bir kullanıcı birden fazla sayfayı gezmek istediğinde, bu istek sürekli artar. Cache eklentisi kullanarak, bu karmaşıklığa son verebilirsiniz. W3 total cache eklentisini kullanarak, sitenize gelen sorgulama miktarını azaltabilirsiniz.

W3 Total Cache eklentisini sitesinden indirebilirsiniz.

Ana Sayfanızdaki Karmaşıklığı Düzenleyerek Yükü Azaltın

Ana sayfada kullanılan video, resim, eklenti vs. her şeyi gözden geçirin. Ana sayfanızı basit olacak şekilde düzenleyin. Yüksek çözünürlüğe sahip resimleri optimize edin.

Çok Fazla Sayaç Kullanmayın

WordPress sitenize kaç kişi girdi? Kim ne yaptı? Bu ve buna benzer her türlü bilgiye ait istatistikleri merak ediyorsunuzdur. İstatistik bilgilerine ulaşmak için birçok sayaç eklentisi var. Google Analyitcs’den başka sayaç kullanmayın. Google’nin sayaç kodu ile Konum, cihaz, sayfa, ziyaretçi ve birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Google Analyitcs kodunu, sitesinden alabilirsiniz.

Resim Boyutlarını Ve Kodları Sıkıştırın

Sitenizde kullandığınız tüm resimleri sıkıştırarak, depolama alanından tasarruf edebilirsiniz. CSS, Java ve kullandığınız çeşitli kodları sıkıştırın. Böylece CPU yükünü azaltmış olursunuz.

Resim Sıkıştırma Eklentileri

WP Smush

WP Smush eklentisini sitesinden indirebilirsiniz.

Compress JPEG-PNG

Compress JPEG-PNG eklentisini sitesinden indirebilirsiniz.

Optimus WordPress Image Optimizer

Optimus WordPress Image Optimizer eklentisini sitesinden indirebilirsiniz.

Imagify Image Optimizer

Imagify Image Optimizer eklentisini sitesinden indirebilirsiniz.

Kod Sıkıştırma Eklentileri

Autoptimize

Autoptimize eklentisini sitesinden indirebilirsiniz.

WP Fastest Cache

WP Fastest Cache eklentisini sitesinden indirebilirsiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt