Zor Çocuk

Moderatör
Ticaret - 100%
Katılım
28 Haz 2020
Mesajlar
877
PHP ile Başka Sitelerden Veri Çekmek Herkesin mutlaka işine yaracağı bir işlem. Bazen küçük detayları sitenize çekmeniz gerekebilir. Bu bir hava durumu olabilir, döviz kuru olabilir. Bu işlem sayesinde dilediğiniz birçok siteden istediniz kısmı verisel olarak çekebilirsiniz.

Ben örneklemeyi 1yuz.com üzerinden gerçekleştireceğim. Sitenin header kısmında yer alan birkaç döviz kurunun verisini sistemimize çekeceğiz.

Kod:
<?php

function uzaktan_veri($baslat, $son, $cekilecek_veri)
{
@preg_match_all('/' . preg_quote($baslat, '/') .
'(.*?)'. preg_quote($son, '/').'/i', $cekilecek_veri, $m);
return @$m[1];
}

$hedef_site = "https://www.1yuz.com/";

$veri = file_get_contents($hedef_site);

$veri_adi = uzaktan_veri('<span class="menu-row2">','</span>',$veri);

?>
Değişkenimiz yukarıdaki gibi. Önemli kısım ise $hedef_site değerinin karşılığına yazacağımız site ve $veri_adi aralığına gireceğimiz div kısmı. Hedef sitemiz olan 1yuz.com üzerinden baz aldığım örnekte, header kısmında yer alan kur değerleri <span class="menu-row2">içerik</span> aralığında yer aldığı için $veri_adi fonksiyonuna bu span aralığını uyarladık.

Şimdi yapacağımız işlem ise çektiğimiz verileri sitemiz üzerinde göstermek. Kodumuz aşağıdaki gibi.

Kod:
<?php echo "
<a class='kur'><b>Altın</b> " . $veri_adi[0] . "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>"</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'> "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>$</b> "lt;/b> "lt;/b> " . $veri_adi[1] . "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>€</b> " . $veri_adi[2] . "</a>
"; ?>
php Burada dikkat etmemiz gereken olay $veri_adi[0] değerinin sonundaki 0 sayısının önemi. Eğer sonu 0 olursa ayarladığımız span dizininden aynı olanlar arasında ilkini çekecektir, 0 yerine 1 değerini verirsek ilkini değil bir sonrakini çekecektir. Bu işlem bu şekilde devam etmekte. Ben 0-1-2 olarak ayarladım. İlk veri 1yuz.com headerında sırasıyla bulunan altın, dolar ve euro şeklinde çekiyor.
 

DAMAR

Üye
Ticaret - 100%
Katılım
5 Şub 2021
Mesajlar
186
PHP ile Başka Sitelerden Veri Çekmek Herkesin mutlaka işine yaracağı bir işlem. Bazen küçük detayları sitenize çekmeniz gerekebilir. Bu bir hava durumu olabilir, döviz kuru olabilir. Bu işlem sayesinde dilediğiniz birçok siteden istediniz kısmı verisel olarak çekebilirsiniz.

Ben örneklemeyi 1yuz.com üzerinden gerçekleştireceğim. Sitenin header kısmında yer alan birkaç döviz kurunun verisini sistemimize çekeceğiz.

Kod:
<?php

function uzaktan_veri($baslat, $son, $cekilecek_veri)
{
@preg_match_all('/' . preg_quote($baslat, '/') .
'(.*?)'. preg_quote($son, '/').'/i', $cekilecek_veri, $m);
return @$m[1];
}

$hedef_site = "https://www.1yuz.com/";

$veri = file_get_contents($hedef_site);

$veri_adi = uzaktan_veri('<span class="menu-row2">','</span>',$veri);

?>
Değişkenimiz yukarıdaki gibi. Önemli kısım ise $hedef_site değerinin karşılığına yazacağımız site ve $veri_adi aralığına gireceğimiz div kısmı. Hedef sitemiz olan 1yuz.com üzerinden baz aldığım örnekte, header kısmında yer alan kur değerleri <span class="menu-row2">içerik</span> aralığında yer aldığı için $veri_adi fonksiyonuna bu span aralığını uyarladık.

Şimdi yapacağımız işlem ise çektiğimiz verileri sitemiz üzerinde göstermek. Kodumuz aşağıdaki gibi.

Kod:
<?php echo "
<a class='kur'><b>Altın</b> " . $veri_adi[0] . "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>"</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'> "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>$</b> "lt;/b> "lt;/b> " . $veri_adi[1] . "</a>
<a  class='kur'><b class='buyukluk'>€</b> " . $veri_adi[2] . "</a>
"; ?>
php Burada dikkat etmemiz gereken olay $veri_adi[0] değerinin sonundaki 0 sayısının önemi. Eğer sonu 0 olursa ayarladığımız span dizininden aynı olanlar arasında ilkini çekecektir, 0 yerine 1 değerini verirsek ilkini değil bir sonrakini çekecektir. Bu işlem bu şekilde devam etmekte. Ben 0-1-2 olarak ayarladım. İlk veri 1yuz.com headerında sırasıyla bulunan altın, dolar ve euro şeklinde çekiyor.
Eline Sağlık
 

mahkum

Üye
Ticaret - 100%
Katılım
12 Eyl 2020
Mesajlar
29
GÜZEL OLMUŞ HOCAM ELİNE SAĞLIK BENİM ANLAMADIGIM ÇEKİLEK VERİYİ YADA İSMİNİ NEREYE EKLEYECE ORALARI ANLAMADIM
 

Zor Çocuk

Moderatör
Ticaret - 100%
Katılım
28 Haz 2020
Mesajlar
877
GÜZEL OLMUŞ HOCAM ELİNE SAĞLIK BENİM ANLAMADIGIM ÇEKİLEK VERİYİ YADA İSMİNİ NEREYE EKLEYECE ORALARI ANLAMADIM
Hocam kodlara Detaylı bakarsanız anlıcaksınız zaten
Değişkenimiz yukarıdaki gibi. Önemli kısım ise $hedef_site değerinin karşılığına yazacağımız site ve $veri_adi aralığına gireceğimiz div kısmı. Hedef sitemiz olan 1yuz.com üzerinden baz aldığım örnekte, header kısmında yer alan kur değerleri <span class="menu-row2">içerik</span> aralığında yer aldığı için $veri_adi fonksiyonuna bu span aralığını uyarladık.
 

birdigital

Üye
Ticaret - 0%
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
43
Genel yorumlarıda okudum güzel olmuş kısa sürede videosunu çekeceğim bende bu eğitimin ve nereye kayıt ediyor diye bir arkadaş sormuş şimdilik bir sayfaya çeker o sayfada ekle butonu koyup bunu veritabanına da insert ettirebilirsin kardeşim. Güzel bir paylaşım teşekkürler.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt