Jetpack Eklentisi Nedir Ne İşe Yarar

Zor Çocuk

Moderatör
Ticaret - 100%
Katılım
3 Yıl 9 Ay 20 Gün
Mesajlar
881
Jetpack Eklentisi Nedir Ne İşe Yarar Wordpress jetpack eklentisi sayesinde web sitenizin verilerine ulaşabilir ve sitenizi geliştirebilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan eklenti 5 milyondan fazla indirilmiştir. Automattic ekibi tarafından hazırlanan bu eklenti sayesinde sitenizin geri dönüşünü almak mümkündür. Bu eklenti içerisinde birden fazla eklenti mevcuttur.
Kullanımının kolay olması ve sağladığı veriler sayesinde hemen her Wordpress kullanıcısı tarafından tercih edilir. 35 farklı dil çevirisi ile dünyanın her yerinden kullanıcısı mevcuttur. Jetpack ile site trafiğini arttıracak ve ziyaretçilere kusursuz bir deneyim yaşatacaksınız.
Jetpack sitenizle ilgili veri analizi yapar. Ziyaretçi davranışlarını gösterir. Hangi ülkeden daha çok trafik aldığını gösterir. Sitenizden yapılan paylaşımları listeler. Sitenizdeki paylaşımların sosyal medyada paylaşılmasını sağlar. Kullandığınız diğer eklentilerden güncellenmesi gerekenleri listeler.

Jetpack Eklentisi Ne İşe Yarar?

Jetpck eklentisi
için veri analizi sağladığını söylemiştik. Ancak bundan fazlası da mevcuttur. Eklenti içinde tasarım ve pazarlama gibi özellikler de mevcuttur. Bu özellikler sayesinde sitenizde pek çok iyileştirmeyi yapmanız mümkündür.
Jetpck ile şu tasarım hizmetlerini alabilirsiniz:
  • Yüzlerce tema arasından istediğinizi seçin.
  • Özelleştirme araçları sayesinde sitenizi özelleştirin.
  • Görüntü ve video içeriği dağıtımı için sınırsız ve yüksek hızlı ağ
  • WordPress mobil uygulamaları ile entegrasyon sağlama
Jetpck ile şu pazarlama hizmetlerini alabilirsiniz:
  • Sitenizle ilgili istatistikler çıkarır ve analizler yapar.
  • Sitenizi otomatik olarak sosyal medyada görebilecek ve önceden planlama yaparak paylaşımlar yapabileceksiniz.
  • Elastic search ile ilgili içerik ve site araması yapmak mümkündür.
  • Google, Bing gibi arama motorları ile Twitter, Facebook gibi sosyal medya kanallarında SEO araçlarını kullanacaksınız.
  • AdSense, Facebook Reklamları, AOL, Amazon, Google AdX ve Yahoo gibi çok sayıda platformda reklamcılık mümkündür.
  • Basit PayPal ödemeleri yapmanız mümkündür.
Jetpack Eklentisi Nasıl Kurulur?

Wordpress siteniz için Jetpack eklentisi kurulumu için pek çok yol vardır. Admin Panelinden Kurulum yapabileceğiniz gibi manüel olarak da kurulum yapabilirsiniz.

1) Admin Panelinden Kurulum

Wordpress admin panelinden kurulum yapmak için öncelikle siteadresiniz com/wp-admin adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapabilirsiniz.
Giriş yaptıktan sonra Eklentiler sekmesine girin ve Yeni Ekle bağlantısını seçin.
Burada sağ üstte “Eklentilerde ara” kısmına “Jetpack” yazarak arayın. İlk çıkan eklentiyi seçin ve yükleyin.
Yükleme tamamlanınca etkinleştir demeniz halinde artık eklentiyi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Bundan sonra eklentiyi takip ederek sitenizi iyileştirebileceksiniz.

2) Manüel Kurulum

Manüel kurulum için öncelikle Jetpack eklentisini indirmelisiniz. Daha sonra FTP ile wp-content >> plugins klasörüne bu eklentiyi gönderin.
siteadresiniz com/wp-admin adresinden sitenizin admin paneline girin. Buradan sol menüye geçin ve eklentileri seçin. Buradan jetpack eklentisini etkinleştirin.

Jetpack Ayarları

Jetpack eklentisi kurduktan sonra sıra ayarları yapmaktır. Sitenizin admin paneline girin ve sol menüden jetpack seçin. Menüde pano, ayarlar ve istatistikler seçeneklerini göreceksiniz.
Ayarlar menüsüne tıklamanız halinde özelleştirme sağlayan pek çok ayar göreceksiniz. Yazma, paylaşma, tartışma, trafik ve güvenlik sekmeleri altında istediğiniz ayarları yapmanız mümkündür.

İstatistikler seçerek Jetpack istatistikleri görebileceksiniz. Sitenize bu eklentiyi kurduğunuz anda istatistik göremezsiniz. Ancak veriler toplandıktan sonra karşınıza istatistikler çıkacaktır.
Sitenizle ilgili tüm verileri burada görebileceksiniz. Görüntüleme sayısı, yorumlar, en çok görüntülenen içerikler gibi verileri görebileceksiniz. Hangi kelimelerden daha çok ziyaretçi geldiği, yazıdaki bağlantılardan en çok hangisine tıklandığı gibi pek çok detay görülebilir.
İstatistikleri karşılaştırmak isterseniz de özetler kısmından eski verileri görebileceksiniz. 7 gün, 30 gün, çeyrek yıl veya tüm zamanlar şeklindeki periyotlarla olarak site istatistiklerini görerek karşılaştırabilirsiniz. İşte jetpack üzerinde en çok kullanacağınız ayar tam olarak istatistikler olacaktır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Üst Alt